ОВАА НЕДЕЛА ЗАПОЧНУВАМЕ СО БЕСПЛАТНИТЕ ПОДГОТВИТЕЛНИ ЧАСОВИ! ПОБРЗАЈТЕ! – ЦСЈ ЛИНГВА НОВА

Центар за странски јазици ЛИНГВА НОВА

раб.вр. 08.00 – 20.00 (понеделник-петок) 

09.00 – 16.00 (сабота)

тел. 034/ 323-771 , 070/ 394-544     лок. НАРОДНА ТЕХНИКА

  Повеќе →

Општина Струмица реагираше по повод денешното пуштање во употреба на локален пат Струмица – Почево

Општина Струмица со писмена реакција по повод денешното пуштање во употреба на новоизградениот локален пат Струмица – Почево. Повеќе →

Учествувајте во велосипедскиот маратон “Бела Вода – Струмица 2013’’

Велосипедската федерација на Mакедонија, Општина Струмица и велосипедскиот клуб „АКТИВ“ организира планински велосипедски маратон „Бела Вода’’. Маратонот ќе биде во две категории – Малиот маратон е 39 км (учество 350 ден.) и Големиот маратон е 78 км (учество 500 ден.).

Повеќе →

Се снимаше спот за ,,Струмица опен 2013’’

Во пресрет на престојниот турнир во спортска ориентација ,,Струмица опен 2013’’ што ќе се одржи идниот месец и Европскиот шампионат идната година, ОК „Еделвајс’’ снимаше видео спот за убавините на овој спорт но и како најава на овие две  спортски манифестации. Повеќе →

Тип на денот 1-х-2 за сабота, 21 септември

Liverpool – Southampton – 1

Yeovil Town – QPR – 2

Schalke 04 – Bayern Münich *- 2

Shamrock – Drogheda Utd – 1

 

СЛЕДНАТА СЕДМИЦА ЕДУ СПРИНГ ПРОДОЛЖУВА СО БЕСПЛАТНИТЕ ПОДГОТВИТЕЛНИ ЧАСОВИ!

Многумина ја познаа разликата и ги согледоа предностите на условите кој ги нуди Еду Спринг-Центарот за странски јазици како и начинот на работа и професионален пристап од секој аспект.  Им благодариме на довербата на нашите верни слушатели. Повеќе →

Временска прогноза за Струмица, 21 септември

Времето денеска во Струмица Повеќе →

Училиштето „Димитар Влахов“ со нови простории

Во средното општинско училиште „Димитар Влахов“ денеска беа пуштени во употреба нови простории со што е надминат досегашниот проблем и се обезбедени соодветни услови за следење на наставата. Адаптацијата и пренамената на дел од училишниот простор се извршени со средства од општинскиот буџет. Новите простории ги посети и градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев. Повеќе →

ОК „Еделвајс’’ на големо се подготвува за „Струмица опен – 2013’’

Идниот месец во Струмица и локалитетот  Суви лаки,  во организација на Ориентациониот клуб,,ЕДЕЛВАЈС,, – Струмица и Македонската ориентациона федерација ќе се одржи турнирот во спортска  ориентација „Струмица Опен  2013’’.

Повеќе →

Тип на денот 1-x-2 за петок, 20 септември

Liverpool – Southampton – 1

Yeovil Town – QPR – 2

Schalke 04 – Bayern Münich – 2

Shamrock – Drogheda Utd – 1