Општина Струмица со поддршка на невладиниот сектор

Претставници на одделението за локален економски развој при општина Струмица денеска одржаа работен состанок со претставници на здруженијата на граѓани и фондации кои добија финансиска поддршка од општината за реализација на нивните проектните активности. Повеќе →

Караванот на велосипедисти и во Струмица

Велосипедскиот караван  помина денес и низ Струмица. Велосипедистите од Федерацијата на Македонија  се одморија на плоштадот „Гоце Делчев’’, а потоа го продолжија    патот до Штип. Повеќе →

Дванаесета крводарителска акција на струмичките општинари

Вработените во општинската администрација денеска даруваа крв од 08 – 14 часот. Повеќе →

Вработување во А.Д. Единство

АД. Единство има потреба од кројачи. Кандидатите може да се со или без работно искуство. Повеќе →

Една недела свечености и манифестации во Струмица

Со денешниот Турнир во мал фудбал за средните училишта кој се одржува во СОУ „Никола Карев’’, во Струмица започнуваат низа на свечености и манифестации по повод одбележувањето на Денот на независноста на Македонија (8- ми септември) и Денот на ослобудувањето на Струмица на 11 септември. Повеќе →

Тип на денот 1-х-2 за четврток, 5 септември

Portuguesa – Ponte Preta – 2+

Bahia – Cruzeiro -* 2+

Dynamo Riga – Dinamo Minsk – 1

Austria U21 – Spain U21 – 2

 

Временска прогноза за Струмица, 5 септември

Ведро време денеска во Струмица , Повеќе →

Колекција на Живко Поповски на стари струмички билети

Да се потсетиме како некогаш изгледаа билетите за спортски натпревари што се одржуваа во Струмица, културни манифестации, патувањата… Колекционерот не враќа назад во минатато…

 

Повеќе →

Научете странски јазик со насмевка затоа што: “Колку јазици зборуваш толку луѓе вредиш”

 

Се гордееме со фактот што толку многу луѓе во изминатите 20 години ни ја дадоа  сопствената доверба,  а и  довербата на нивните деца.

Повеќе →

Фестивал на камеран театар „Ристо Шишков’’ – сите убавини и обележја на Струмица.

За четири дена започнува Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков” во Струмица. Фестивалот се одржува од 1993 година во чест на великанот на македонското актерство, Повеќе →