Тип на денот 1-х-2 за сабота, 24 јануари

Повеќе →

Професорите од СОУ „Никола Карев’’ со поддршка до колегите од СОУ „Димитар Влахов’’

По објавеното отворено писмо на професорите од СОУ „Димитар Влахов’’ по повод актуелниот штрајк, реагираа и професорите од Средното општинско училиште „Никола Карев“. Повеќе →

И денеска се штрајкуваше во основните и средните училишта

Штрајкот кој што го организира СОНК продолжи и денеска во општинските основни и средни училишта, детската градинка и библиотеката „Благој Јанков Мучето“. Повеќе →

Општина Струмица и оваа година со финансиска поддршка за спортот

Исто како и минатите години, така и оваа, општина Струмица со буџетски пари ќе ги поддржи спортските клубови, академии и повеќе спортски манифестациии од општински, републички и меѓународен ранг.

Повеќе →

Карневалското здружение „Звезден град’’ подготвуваа маски инспирирани од античкиот период

Членовите на „Звезден град“, една од најкреативните карневалски групи, се подготвуваат за Струмичкиот карневал. Повеќе →

Зошто штрајкуваме? Отворено писмо на професорите од СОУ „Димитар Влахов’’

Професорите од Средното општинско училиште „Димитар Влахов’’  упатија отворено писмо до јавноста за причините на штрајкот на СОНК кои трае веќе четврти ден во основните и средните училишта во Струмица. Повеќе →

ЗНМ ќе покрене акција за финансиска помош за Кежаровски

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) ќе покрене акција за солидарност за семејството на новинарот Томислав Кежаровски кое се наоѓа во лоша финансиска состојба. Повеќе →

Тип на денот 1-х-2 за четврток, 22 јануари

Повеќе →

Нови прозорци во училиштето во Вељуса

Во општинското основно училиште „Гоце Делчев“ во населеното место Вељуса, зимскиот распуст беше искористен за подобрување на условите за изведување на образовно – воспитниот процес. Повеќе →

И денеска продолжи штрајкот во основните и средните училишта

Штрајкот на наставниот кадар во општинските основни и средни училишта продолжи и денеска. Наставниците и професорите доаѓаат на своите работни места, но не ги извршуваат работните задачи. Повеќе →