ДЕНЕСКА, 26 СЕПТЕМВРИ Е ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ЈАЗИЦИТЕ. БИДЕТЕ ВО ТЕК СО НОВОТО ВРЕМЕ, УЧЕТЕ СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ СО ЛИНГВА НОВА!

ДЕНЕСКА ВО ЦЕЛА ЕВРОПА СЕ ОДБЕЛЕЖУВА ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ЈАЗИЦИТЕ.

ЛИНГВА НОВА СЕ ПРИКЛУЧУВА КОН ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО И АПЕЛИРА КОН СИТЕ – ИНВЕСТИРАЈТЕ ВО СВОЕТО ИЛИ ОБРАЗОВАНИЕТО НА СВОИТЕ ДЕЦА. ТОА Е ИНВЕСТИЦИЈА КОЈА НИКАКО НЕМОЖЕ ДА БИДЕ ЗАЛУДНА. Повеќе →

ИМАЈТЕ ГО СВЕТОТ НА ДЛАНКА! УЧЕТЕ СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ СО ЛИНГВА НОВА!

Центар за странски јазици ЛИНГВА НОВА

раб.вр. 08.00 20.00 (понеделникпеток)  09.00 16.00 (сабота)

тел. 034/ 323-771 , 070/ 394-544     лок. НАРОДНА ТЕХНИКА

Повеќе →

ЗОШТО АКАДЕМИЈА АБЦ?

Академија за Образование, Спорт и Култура АБЦ – Струмица  слави јубилеј од 20 години и е основана се со цел да пружи услуги со највисок квалитет во областа на јазичното образование со посебен акцент на практичната примена на знаењето на кандидатите. Повеќе →

ПХВ ШОУ во Струмица

Волонтерите од Клубот на млади при ОО „Црвен крст – Струмица’’ во рамките на националната програма „Црвен крст во акција – промоција на хумани вредности’’ ја одбележува Неделата на промоција на хумани вредности со ПХВ Шоу. Повеќе →

Лицата со интелектуална попреченост се дружеа со фудбалерите од академија Пандев

Децата со интелектуална попреченост и нивните родители од невладината организација „Порака“ ја посетија академијата „Пандев“. Се дружеа и играа со малите фудбалери на кои им подарија керамички сувенири што лично тие ги изработија, а за возврат добија топки за да можат да играат фудбал. Повеќе →

Тип на денот 1-x- 2 за среда, 25 септември

Ajaccio – Ol. Lyonnais – 2+

FC Sevilla – Rayo Vallecano – 2+

Lazio – Catania – 1

Parma – Atalanta – x2

 

Временска прогноза за Струмица, 25 септември

Времето денеска во Струмица сончево Повеќе →

Промоција на „Староста може, а и не мора да се дочека“ од Тихомир Јанчовски

Во петок, 27 септември, 2013 година, во просториите на Дом на АРМ во Струмица ќе се одржи промоцијата на збирката поезија „Староста може, а и не мора да се дочека“ од Тихомир Јанчовски. Повеќе →

Оглас за вработување во ИКТ секторот

Барам соработници за промоција и дистрибуција на мобилна апликација во  startup фирма! Повеќе →

Општина Струмица на интернационален саем во Хрватска

Општина Струмица ќе учествува на НЕКСПО – вториот интернационален саем на Општини организиран од НАЛАС (NALAS- network of associations of local authorities in South Eastern Europe), кој ќе се одржи  од 25 до 27 септември во Риека и Опатија, Република Хрватска. Повеќе →