Ново сезонско цвеќе по булеварите и парковите

park_cveke2

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ почна со обновување на цветните површини во градот. Повеќе →

Временска прогноза за Струмица, 30 мај

sunce

Времето денеска во Струмица Повеќе →

ОГЛАС: Изработка на логоа за фирми и веб страни

oglas
Се занимавам со изработка на логoa за фирма или вебстрана. Повеќе →

Се продава куќа

oglas

Се продава куќа на стар кружен ток, позади апотеката „Билка’’, на Маршал Тито 112.

Контакт: dzako1@hotmail.com

 

 

Временска прогноза за Струмица, 29 мај

sunce

Времето денеска во Струмица Повеќе →

Комуналец почна со големо пролетно чистење во градот

komunalac 2

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“  почна со големо пролетно чистење во кое се вклучени повеќе екипи. Повеќе →

Изменет сообраќаен режим поради изградбата на Ободниот канал

obodni kanal

Општина Струмица  продолжи со изградбата на „Ободниот канал“ на ул.„Климент Охридски“ (кај „Адинг градба“ од ул.„Ѓорги Василев до „Кључка 2“ кон с.Куклиш)  која е и транзитна улица во општината и на која има голема фрекфентност на возила. Повеќе →

Временска прогноза за Струмица, 28 мај

cloudy-sun

Времето денеска во Струмица Повеќе →

Мај(ата) во Струмица – колумна на Митко Гогов

mitko

Дојде крајот на овој месец и времето кога треба да се напише петтата колумна. Оваа соработка со strumicacity во изминативе пет месеци ми дава поттик да размислувам за убавите нешта, за работите кои не мотивираат и за градот, со сите негови доблести, но и мани и недостатоци. Повеќе →

Интервенции на ТППЕ – Струмица во изминатата недела

fire-11

Во изминатата недела Територијалната противпожарна единица имаше вкупно 6 интервенции на подрачјето на општина Струмица, и тоа :  Повеќе →