СВР – Струмица и Центарот за возила спроведоа обука „Безбедно со велосипед во сообраќајот’’

DSC_0021

Поради поголема безбедност во сообраќајот  и подигање на свеста кај учениците кои користат  велосипеди како превозно срество, СВР – Струмица и Центарот за возила денеска спроведоа обука „Безбедно со велосипед во сообраќајот’’ во основното училиште „Никола Вапцаров’’. Повеќе →

Советот на општина Струмица ја одржа четвртата седница

kukata 010_1024x683

Членовите на Советот на општина Струмица ја одржаа четвртата седница. На седницата беа усвоени измените и дополнувањата на буџетот  на општина Струмица, а пред советниците образложение за ова даде градоначалникот Зоран Заев. Повеќе →

Во проектот на УСАИД реновирани две училишта

karev, sednica 058_1024x683

СОУ „Никола Карев’’ од Струмица и ООУ „Маршал Тито ’’ од Банско се двете училишта во кои е спроведен проект од УСАИД за подобрување на условите за успешна меѓуетничка интеграција. Повеќе →

На денешен ден – 5 јуни

den

На денешен ден, 5 јуни се случиле едни од попознатите случувања како:

 

Повеќе →

Советот на општина Струмица ќе заседава и денеска

srm

На денешната седница на Советот на општина Струмица која ќе се одржи во Домот на АРМ со почеток во 14:00 е предложен дневниот ред за работа на седницата: Повеќе →

Советот на општина Струмица го одржа продолжението на третата седница

kukata 010_1024x683

Советот на општина Струмица вчера го одржа продолжението на третата седница која беше прекината на 21 мај. На продолжението, членовите на Советот го усвоија кварталниот извештај за извршување на буџетот на општината во првиот квартал од 2013 година и предлог буџетскиот календар за подготовка и донесување на буџетот за 2014 година. Повеќе →

Општина Струмица доби сертификат за поволно деловно опкружување

kukata 004_1024x683

Општина Струмица го доби сертификатот за поволно деловно опкружување, што значи успешно ги помина сите фази од проектот за сертифицирање на општините. Повеќе →

Временска прогноза за Струмица, 5 јуни

cloudy-sun

Времето денеска во Струмица умерено Повеќе →

На денешен ден – 4 јуни

den

На денешен ден, 4 јуни се случиле едни од попознатите случувања како: Повеќе →

Обуки за проектен менаџмент

office

Во рамките на реализацијата на проектот “Развој на алтернативни форми на туризам” финансиран од Европската Унија преку ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Грција,  Општина Струмица, Канцеларија за европски проекти објавува: Повеќе →