Временска прогноза за Струмица, 5 септември

Ведро време денеска во Струмица , Повеќе →

Колекција на Живко Поповски на стари струмички билети

Да се потсетиме како некогаш изгледаа билетите за спортски натпревари што се одржуваа во Струмица, културни манифестации, патувањата… Колекционерот не враќа назад во минатато…

 

Повеќе →

Научете странски јазик со насмевка затоа што: “Колку јазици зборуваш толку луѓе вредиш”

 

Се гордееме со фактот што толку многу луѓе во изминатите 20 години ни ја дадоа  сопствената доверба,  а и  довербата на нивните деца.

Повеќе →

Фестивал на камеран театар „Ристо Шишков’’ – сите убавини и обележја на Струмица.

За четири дена започнува Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков” во Струмица. Фестивалот се одржува од 1993 година во чест на великанот на македонското актерство, Повеќе →

ВАШЕТО ЗНАЕЊЕ, НАША ЦЕЛ!!! – ЦСЈ ЛИНГВА НОВА

Доверете го Вашето или образованието на Вашите деца во сигурни раце. Нашите години на успешно постоење и стекнато искуство се гаранција за нашата професионалност и квалитет во организирање на настава по странски јазици за деца и возрасни. Повеќе →

Кирил Парталов: Документите покажуваат дека општина Струмица сама инвестирала во изградба на инфраструктура

 

Денеска секретарот на Општина Струмица, Кирил Парталов одржа прес конференција на која реагираше на пресовите од   државната власт во кои тие тврдеја дека инвестирала во инфраструктурата во општина Струмица. Повеќе →

И струмичани ќе учествуват на хуманитарниот повик на американскиот претседател Барак Обама

Во сабота од 12:00 до 14:00 на главниот плоштад во Струмица ќе се реализира  првата хуманитарна акција како дел  дел од проектот You Are Not Alone (YANA), во која 20  дечиња со посебни потреби ќе имаат можност да ја покажат својата креативност преку сликање на цртежи на тема „Во мојот свет“. Повеќе →

Тип на денот 1-х-2 за среда, 4 септември

Goias – Gremio – 1х

Nautico – Sao Paulo – 1+ пп

Vinci R. – Pennetta F. – 2

Follo – V. Haugesund – х2

 

Временска прогноза за Струмица, 4 септември

Времето денеска во Струмица Повеќе →

УЧЕТЕ СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ СО ЛИНГВА НОВА!!!

Доверете го Вашето или образованието на Вашите деца во сигурни раце. Нашите години на успешно постоење и стекнато искуство се гаранција за нашата професионалност и квалитет во организирање на настава по странски јазици за деца и возрасни. Повеќе →