Category: Струмица

Кирил Николов, спортист со Гинисов рекорд, доаѓа на Струмица опен 2013

 

Тридневниот турнир во спортска ориентација ,,Струмица Опен 2013’’ стана атрактивен и за актуелните шампиони во овој спорт. Повеќе →

Здружението на слепи лица го одбележа Денот на белиот стап

Здружението на слепи лица од Струмица, денеска го обележа 15 октомври – светскиот ден на Белиот стап. Повеќе членови се собраа во просториите на здружението, се дружеа и разговараа на актуелни теми, евоцираа спомени за поминатите излети, но и ги планираа идните активности. Меѓу нив беа и претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски и раководителот на одделението за локален економски развој, Тони Милушев.

Повеќе →

Временска прогноза за Струмица, 16 октомври

Времето денеска во Струмица променливо Повеќе →

Најдобариот „ајвер’’ ќе освои 300 евра, конкурсот за „Ајверијадата’’ сеуште трае

 

До  „Ајверијадата’’, што  ќе се одржи на струмичкиот плоштад на 20 октомври со почеток од 12 часот, останаа уште неколку дена. Повеќе →

Започна „Време за театар’’, проект за основците од општина Струмица

 

Младинскиот совет во соработка со Одделот за образование при општина Струмица и Домот на културата „Антон Панов’’ остваруваат заеднички проект насловен како „Време за театар’’. Повеќе →

Временска прогноза за Струмица, 15 октомври

Времето денеска во Струмица Повеќе →

Струмица и регионот Лерин во соработка преку проектот „Развој на алтернативни форми на туризам’’

Во рамките на  проектот „Развој на алтернативни форми на туризам’’, општина Струмица и регионот Лерин од Република Грција денеска во хотелот „Сириус’’ ги промовираше заедничките  туристички можности преку овој  заеднички проект, кофинансиран од ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Македонија и Грција.

Повеќе →

Девет интервенции на струмичките пожарникари

 

Вкупно девет интервенции ја одбележаа минатата работна недела на струмичките пожарникари.

Повеќе →

ЖФК Тиверија Истатов со 5 репрезентативки во А репрезентацијата на Македонија

За претстојните 2 натпревара со Чешка и Естонија кои ќе се одиграат во Струмица (26-30 Октомври), Повеќе →

Временска прогноза за Струмица, 14 октомври

Времето денеска во Струмица Повеќе →