Category: Струмица

Руралниот развој во Македонија ќе се најде пред институциите во Брисел

Теренската патувачка работилница – јакнење на капацитетите на заинтересираните страни од руралните средини и ЛЕАДЕР пристапот, денеска го посети Центарот за развој на југоисточниот плански регион. Повеќе →

Нови тротоари на улицата „Димитар Влахов“

Со нови тротоари се подновува улицата „Димитар Влахов“ кај старата болница во Струмица. Повеќе →

Матурантите во Струмица почнаа со подготовките за матурската парада

Учениците од завршните класови во сите три средни училишта во општина Струмица и годинава ќе учествуваат во матурската парада. Повеќе →

Временска прогноза за Струмица, 31 март

Времето денеска во Струмица Повеќе →

Стево Пендаровски одржа митинг во Струмица

Стево Пендаровски, кандидатот за претседател на Република Македонија од редовите на СДСМ, вечерва на плоштадот „Гоце Делчев’’ во Струмица одржа митинг на кој престави дел од својата програма. Повеќе →

Стево Пендаровски ја посети Струмица

Голем број на млади социјалдемократи од Струмица денеска се собра да го пречекат Стево Пендаровски кој дојде во  посета на  Струмица.  Повеќе →

Одбележен Часот на планетата во Струмица

Со едночасовно исклучување на уличното осветлување на главниот плоштад и во Градскиот парк, Повеќе →

Приватниот колеџ „Јахја Кемал’’ гостин на Училишен научен саем во Радовиш

Приватното средно училиште „Јахја Кемал’’ од Струмица беше гостин на Училишен научен саем што за прв пат денеска се одржа во Радовиш. Повеќе →

Во Струмица се одржа 43. Државен фестивал на непрофесионален филм

Во Струмица синоќa се одржа 43. Државен фестивал на непрофесионален филм „Струмица 2014’’. Повеќе →

Струмица домаќин на најмасовниот спортски настан годинава

Од 25 до 29 јуни Струмица ќе биде домаќин во Европското првенство во спортска ориентација за млади. Со 600 пријавени репрезентативци од 40 држави, ова ќе преставува најголем спортски настан во Македонија годинава. Повеќе →