Category: Струмица

Започна маркирањето и класифицирањето на 20 пешачки патеки

 Општина Струмица во рамките на проектот Развој Повеќе →

АНКЕТА: За струмичани, Бразил помеѓу најголемите фаворити за светски шампион во фудбал

Според чаршиските муабети, на струмичани најголем фаворит за победата на Светското првенство 2014 е репрезентацијата на Бразил. Повеќе →

Голем успех за Џамбо Агушеви, прва награда на Светското натпреварување на трубачки оркестари

Оркестарот Џамбо Агушеви од Струмица го осовија првото место на Светското натпреварување на трубачки оркестри. Повеќе →

Голем интерес по Јавниот повик на општина Струмица за поддршка на невладиниот сектор

Здруженијата на граѓани и фондациите од општина Струмица Повеќе →

Се одржа работилница за културен менаџмент во Струмица

Преку проектот „Прекуграничен центар за развој Повеќе →

Крводарителска акција во Струмица по повод Денот на крводарителството

Службата за трансфузиона медицина во соработка Повеќе →

Познат е списокот со селекции за Еврпското првенство во спортска ориентација во Струмица

Вкупно 33 репрезентации ќе учествуваат на Европското првенство во спортска ориентација за млади  што од 25 – 28 јуни ќе е одржи во Струмица.  Повеќе →

СОУ „Димитар Влахов’’ прогласено за најбезбедно и најчисто училиште во Македонија

На конкурсот распишан од Министeрството за образование и наука, Средното општинско училиште „Димитар Влахов’’ е прогласено за најбезбедно и најчисто училиште во Македонија. Повеќе →

Со акцијата „Чиста и уредна средина“ до поубава Струмица

Во периодот од 15 до 29 јуни, општина Струмица Повеќе →

Сообраќајниот инспектор во контроли за поголема безбедност во сообраќајот

Поради зголемена сообраќајна фреквенција во летните месеци, Повеќе →