Category: Политика

ЦВЕТАНКА ИВАНОВА ИЗБРАНА ЗА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА СОБРАНИЕТО

Цветанка Иванова, правник и поранешен пратеник од СДСМ, е избрана за генерален секретар на Собранието на Република Македонија. Повеќе →

Реакција на ОО СДСМ Струмица : Општина Струмица е рак рана за Никола Груевски

„Премиерот во заминување не може да се помири со успесите на општина Струмица како единствената незадолжена општина во државата, со најголем кредитен рејтинг, со најдобро деловно опкружување, со најголемо искористување на европските ИПАРД фондови за меѓугранична соработка, со најдобри практики на транспарентно работење, со сите граѓани и исклучиво во нивен интерес,  најеколошката општина, единствената системски гасифицирана општина, најдоброто место за живеење во Македонија. Општина Струмица е рак рана за Никола Груевски, кој во овие успеси го препознава сопствениот неуспех” – соопшти денеска Костадин Костадинов, член на Извршен одбор на ОО СДСМ Струмица Повеќе →

Граѓаните на Струмица ја дадоа поддршката на младите – го изгласаа проектот за старт ап бизниси

Поддршка за старт ап бизниси на млади е приоритетниот проект кој што општина Струмица ќе го имплементира во 2016 година. Така одлучија граѓаните на синоќешната втора сесија на граѓанскиот проектен форум давајќи му најголема поддршка на проектот со 86 гласови. Овој проект ќе се реализира со средствата од фондот на истиот во висина од 45 илјади долари од кои половина се од фондацијата Отворено општество Македонија, а другата половина од општина Струмица. Повеќе →

Утре во Дом на АРМ втората сесија од граѓанскиот проектен форум

Утре (вторник) со почеток во 18.00 часот во Дом на АРМ (голема сала) Струмица, ќе се одржи втората сесија на граѓанскиот форум организиран од Центарот на заедницата на општина Струмица во партнерство со Општина Струмица. Повеќе →

Во вторник – втората сесија од граѓанскиот проектен форум

Во вторник (03.11.2015) со почеток во 18.00 часот во Дом на АРМ (голема сала) Струмица, ќе се одржи втората сесија на граѓанскиот форум организиран од Центарот на заедницата на општина Струмица во партнерство со Општина Струмица. Повеќе →

ФОТО: Демократијата на дело! Струмичани ги избраа најприоритетните проекти на општина Струмица

Синоќа во Домот на АРМ во Струмица се оддржа првата сесија од граѓанскиот форум. Со присуство од над 150 граѓани, струмичани покажаа голема заинтересираност да бидат дел од овој форум организиран од Центарот на заедницата на општина Струмица, во соработка со општина Струмица. Повеќе →

Во вторник граѓаните на Струмица ќе можат да донесуваат одлуки во интерес на заедницата

На 27 октомври (вторник) со почеток во 18 часот во Дом на АРМ (голема сала) во Струмица, ќе се одржи првата сесија од граѓанскиот форум организиран од Центарот на заедницата на општина Струмица, во соработка со Општина Струмица. Целта на форумот е зголемување на учеството на граѓаните во процесот на донесување на одлуки на локално ниво. Повеќе →

ОО СДСМ НОВО СЕЛО : МАГИСТРАЛНИОТ ПАТ СТРУМИЦА – НОВО СЕЛО Е НЕБЕЗБЕДЕН ЗА ГРАЃАНИТЕ

,,Магистралниот пат М6 што од Струмица преку Ново Село води до македонско – бугарската граница е небезбеден за граѓаните. Возачите секојдневно ги оштетуваат возилата што исто така може да биде причина за незгода.” – се потенцираше на денешната пресконференција на ОО СДСМ Ново Село. Повеќе →

СДСМ СТРУМИЦА: Груевски, Ставрески и Трајковски престанете да се обидувате да профитирате од маката на трговците!

На денешната прес конференција на ОО СДСМ – Струмица, социјалдемократите ја критикуваа власта за затварањето на дуќани и фирми во Струмица. Во продолжение интегрален текст:

Повеќе →

ЗАЕВ: СО ПРОГРАМАТА НА СДСМ ЌЕ ЈА ВРАТИМЕ СРЕДНАТА КЛАСА ВО МАКЕДОНИЈА

Изјава, СДСМ
Зоран Заев, претседател
Берово, 29.09.2013 година
Со Програмата на СДСМ ќе ја вратиме средната класа во Република Македонија

Почитувани,

Денеска сме овде на финалната фаза на донесување на политичките одлуки во врска со завршувањето на Програмата на СДСМ.

  Повеќе →