Category: Струмичко ќоше

Се омажи Тања Кајнакчиева, една од победничките на „Сите наши песни’’

Кога со Гонце Ѓоргиева и Александра Јанева ја освоија паричната награда во музичкиот натпревар „Сите наши песни’’, Тања Кајнакчиева рече дека нема да „чепне ниту денар’’ бидејќи парите ќе ги чува за свадбата во септември… Повеќе →

Афоризми на Ацо Ѓоргиев, дел 11

Ацо Ѓоргиев

 

 

На Ева и’ ветив рајски живот.
За почеток и’ подарив смоквин лист.

***

Повеќе →

Новоселецот Костадин Мартинов „глобален херој’’ на амерички маратон

Заедно со повеќе „глобални херои’’ од 12 држави кои ќе трчат на маратонска стаза  долга 42, 2 км помеѓу америчките градови Минеаполис и СТ Паул, ќе се наоѓа и преставникот на Македонија, Костадин Мартинов, кој поточно доаѓа од општина  Ново Село. Повеќе →