Се одржа првата сесија од Проектниот форум

Во големата сала на домот на АРМ, вчера, се одржа првата форумска сесија од Проектниот форум, а кој што се реализира во рамките на проектот „Зајакнување на општинските совети“ финансиран од УНДП и Швајцарската агенција за развој и соработка. На Форумот учествуваа граѓани од урбаните и месните заедници, општинската администрација и претставници на невладиниот сектор кои што се запознаа со активностите и целите на форумскиот процес и даваа приоритет на тема за која подоцна ќе биде избран проект за кој донаторите предвидоа 50 илјади швајцарски франци. Учесниците на првата сесија ги поздрави градоначалникот, Коста Јаневски.46468561_1891872684199486_4318771486518149120_o 46472588_1891872754199479_3015614100366426112_o 46479687_1891872847532803_3262990623044534272_o 46482507_1891872664199488_5136809967239561216_o (1) 46482507_1891872664199488_5136809967239561216_o 46488580_1891872780866143_8987380978557124608_o 46505975_1891872650866156_4701322728924250112_o 46507398_1891872764199478_2976533089133527040_o 46508825_1891872834199471_2916035970803433472_o 46641742_1891872970866124_675910157401587712_o (1) 46641742_1891872970866124_675910157401587712_o

Comments are closed.