Се одржа втората форумска сесија од Буџетскиот форум во општина Струмица 2018/2019 година

Во големата сала на домот на АРМ, во петокот се одржа втората форумска сесија од Буџетскиот форум во општина Струмица 2018/2019 година. На оваа сесија, градоначалникот Коста Јаневски, општинската администрација и граѓаните разговараа за остварените приходи во буџетот во 2018 година, планирани приходи во буџетот во 2019 и планираните расходи за развојни програми за 2019 година, а се направи и избор на програми за дискусија на наредните сесии.

Целта на форумите во заедницата е да се зголеми учеството на граѓаните во процесот на креирање и реализација на буџетот на општината и зголемување на транспарентноста на општината.46235700_1887429817977106_8824359632207085568_o 46312615_1887430244643730_3248840286352179200_o 46350403_1887429647977123_6009153516235390976_o 46377419_1887430131310408_690291305636429824_o 46383002_1887430197977068_1371697109916450816_o 46404994_1887429191310502_5172557190497566720_o 46414527_1887429247977163_4355233942090022912_o 46439073_1887429547977133_7517724894503632896_o 46459316_1887429217977166_7263854230950117376_o 46498316_1887429441310477_3607546888238137344_o

Comments are closed.