Во Струмица се случиле 9 кражби и 3 сообраќајни незгоди во изминатата седмица

Изминатата недела на територијата на општина Струмица се случиле 9 кражби каде објект на напад биле :

ЕВН, нива, пазар, двор, а предмет на напад биле електрична енергија, винкли, калиполиетиленско платно,  садници, мобилен телефон, брусалица. – пишува во неделниот билтен на СВР Струмица.

policija-soobrakajka-630x3202

Во овој период поради неприлагодена брзина се случиле и 3 сообраќајни незгоди каде  што едно лице се здобило со телесни повреди. Причинета е материјална штета во висина од 6 6000   денари.

Јавниот ред и мир бил нарушен  два пати  пати со пријавени физички напади – пишува во неделниот билтен на СВР Струмица.

Од Страна на струмичката полиција била спроведенa  една акцискa контролa со констатирани  15  прекршоци.

Comments are closed.