Струмичките пожарникари интервенирале дури 12 пати во изминатата недела

Струмичките пожарникари имале 12 интервенции во градот и населените места во периодот од 14 март до 20 март.
fire-12-1-640x406

Во овој период, струмичките пожарникари учествувале во гаснење на опожарен виљушкар, гаснење на запален отпаден материјал на повеќе локации во градот и неколку населени места, гаснење на запалена сува трева , капини и трска, а технички се интервенирало  во црпење на вода од поплавени површини на две места во с.Робово.

Со брзата и навремена интервенција на ТППЕ – Струмица спречени се штети од поголем размер.

Comments are closed.