Со делење на посен грав одбележен почетокот на Велигденскиот пост во Струмица

Првиот ден од Велигденскиот пост беше одбележен денеска на плоштадот „Гоце Делчев“ со традиционално делење на бел грав на струмичани. На одбележувањето на чист понеделник присуствува припадниците на Православната македонска црква кои ја благословија храната.Capture

Comments are closed.