,,Феникс” избрана за најдобра маска на годинешниот карневал

Организациониот одбор на Струмичкиот карневал на седницата одржана на 12.03.2016 година, врз основа на оценките од жири комисијата,  донесе одлука за виснината на наградите, по категории, што ќе се исплаќаат на Струмичкиот карневал-2016AAF_7942-640x400За категорија А:  групна маска со 50 и повеќе лица

1-ва награда, маска со реден број 607 „Феникс“, Мулен руж –Струмица,  во висина  од 1000 евра во денарска противвредност;

2-ра награда, маска со реден број 606  „Вечна игра“, СОУ „Димитар Влахов“, во висина од 900 евра  во денарска противвредност;

3-та награда, маска со реден број 605 „Боите на Бојата“, СОУ „Јане Сандански„, во висина од 800 евра во денарска противввредност;

Поради високиот квалитет на маските во оваа категорија Организациониот одбор на Струмичкиот карневал, доделува 2 (две) дополнителни награди од  по 400 евра на следните маски:

Маска со реден број 608 „Зимска Бајка“, СОУ „Никола Карев“ Струмица и маска со реден број 601 „Пудлици“ ООУ „Гоце Делчев“  Василево.

Категорија Б  Групна маска со 30 до 50 лица

1-ва награда, маска со реден број 507 „Момички со кломпички“ – Звезден град – Струмица, во висина од 600 евра во денарска противвредност;

2-ра награда, маска со реден број 504 “Везилка“ Здружение Струма- Струмица, во висина од 500 евра во денарска противвредност;

3-та награда, маска со реден број 505 “Во светот на бубалките’ , Студио модерна балет Газели, во висина од 400 евра;

Категорија В  Групна маска со 20 до 30 лица

1-ва награда, маска со реден број 402 „Здивот на животот“, Ефтимови-Струмица, во висина од 500 евра во денарска противвредност;

2-ра награда, маска со реден број 404 „Големиот бал на малите барони“, ООУ „Сандо Масев“ Струмица, во висина од 400 евра во денарска противвредност;

3-та награда со реден број 403 „Бал на месечина“ ООУ „Никола Карев“ Пробиштип, во висина од 300 вера во денари;

Категорија Г: Групна маска од 10 до 20 лица

1-ва награда,  маска под ред.број 302 „Окото на бескрајната љубов“ „Мулен руж“ Струмица, во висина од 400 евра во денарска противвредност;

2-ра награда, макска со реден број 301 „Пајакот тарантула“ Кико Стил, во висина од 300 евра во денарска противвредност;

3-та награда, макска со реден број 303 „Алиса во земјата на чудата“, Струмички Викинзи во висина од 200 евра во денарска противвредност;

Категорија Ѓ: Поединечна маска од 1 до 5 лица

1-ва награда, маска под реден број 103 „ Мис Ворлд“ – ЗЗГ Радтевски Бамбурци, во висина од 100 евра во денарска противвредност;

2-ра награда, маска под реден број 101 „Илузија“ – The best forever, во висина од 75 евра во денарска противвредност;

3-та награда маска под реден број 104 „ Струмички каранфил“ Ети-Декор, во висина од 50 евра во денарска противвредност.  AAF_7760-640x400AAF_7921-640x400 AAF_7820-640x400

Comments are closed.