Во Струмица се случиле 18 кражби и 5 сообраќајни незгоди во изминатата седмица

Изминатата недела на територијата на општина Струмица се случиле 11 кражби каде објект на напад биле :

куќа, објект, нива,  возило, подрум, двор, а предмет на напад биле златен накит, бакарен казан , кали, акумулатор,радиокасетофон, велосипед, полиетиленско платно, правосмукалка, мобилен телефон, музички касетофон, евра,  златен накит. – пишува во неделниот билтен на СВР Струмица.

policija-soobrakajka-630x3202

Во овој период поради неприлагодена брзина, возење под дејство на алкохол се случиле и 5 сообраќајни незгоди каде  што две лица биле потешко повредени. Причинета е материјална штета во висина од 4400000 денари.

Јавниот ред и мир бил нарушен  четири  пати со пријавени физички напади – пишува во неделниот билтен на СВР Струмица.

Comments are closed.