ФОТО: Струмичкиот карневал го наполни плоштадот

Уште едно прекрасно карневалско издание полно со убаво изработени маски во многу бои беше презентирано минатата ноќ во Струмица.

Во интернационалната карневалска поворка продефилираа 41 карневалски групи од градот домаќин, но и од другите градови во Македонија и групи од Србија, Црна Гора, Бугаријам Турција и др.AAF_8191

Разновидните маски во кои се вложени многу труд и љубов, а се подготвуваа со месеци ги воодушевија и домаќините и многубројните гости кои дојдоа за да бидат дел од најголемата забава под маски во државата иако времето беше врнежливо.

AAF_8321 AAF_8227 AAF_8159 AAF_8079 AAF_7906 AAF_7884 AAF_7921 AAF_7942 AAF_8076 AAF_7875 AAF_7864 AAF_7820 AAF_7760

Comments are closed.