Kривчна пријава за две лица од с.Свидовица за кражба на струја

СВР Струмица поднесе кривична пријава И.И. (23) од с.Свидовица и С.И. (51) од с.Свидовица, струмичко, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „кражба на електрична енергија, топлинска енергија или природен гас“. – пишува во дневниот билтен на МВР. Кражба_на_струјаНа 10.12.2015 година при вршење редовна техничка контрола , вработени во ЕВН Македонија констатирале дека истиот презема нерегистрирана количина електрична енергија. Со кражбата на електрична енергија причинета е материјалан штета во износ од 12.762 денари и  28.714 денари.

 

Comments are closed.