Во Струмица се случиле 12 кражби и 7 сообраќајни незгоди во изминатата седмица

Изминатата недела на територијата на општина Струмица се случиле 12 кражби каде објект на напад биле : Епродавница, двор, куќа, нива,тераса, а предмет на напад биле женски паричник, пластични маси и столови, компјутер, акумулатор, сандци со пчели, електричен кабел, златен накит, различен алат, евра и тепих. – пишува во неделниот билтен на СВР Струмица.

policija-soobrakajka-630x3202

Во овој период поради неодржување на доволно растојание помеѓу возила во сообраќајот се случиле и 7 сообраќајни незгоди каде  што три лица се телесно повредени, а имало и две лица загинато. Причинета е материјална штета во висина од 310000 денари.

Јавниот ред и мир бил нарушен  три  пати со пријавени физички напади – пишува во неделниот билтен на СВР Струмица.

Comments are closed.