Струмичкиот карневал гостуваше во Ријека

Претставуван од 50 карневалисти, членови на карневалските групи „Ѕвезден град“, „Струма“ и Мулен руж“, Струмичкиот карневал, на 07.02.2016 година, гостуваше на Меѓународната карневалска поворка на Ријечкиот карневал. Тие, со  своите раскошни маски и кореографии,  заедно со уште 110 карневалски групи, од кои 14 од странство, и над 10.000 учесници имаа прилика да се претстават пред многубројните посетители и да го привлечат нивното внимание како и вниманието на локалните и национални хрватски и странски медуми. IMG_20160207_121130 IMG_20160207_121220 IMG_20160207_153233 IMG_20160207_153411 IMG_20160207_153505 IMG_20160207_153839

Comments are closed.