Ослободете се од мирисот на цигари во вашиот дом со следниве трикови

Димот од цигари остава непријатен мирис кој тешко се отстранува, особено во зима. Еве неколку лесни начини за отстранување на непријатниот мирис за кратко време:

smoking_cigarette

Користете оцет или јаглен. Во собата каде што се пуши, истурете малку оцет во неколку помали садови или, пак, ставете парчиња активен јаглен. Оцетот и јагленот го собираат и го неутрализираат мирисот.

Прснете парфем врз ладна сијалица. Кога таа ќе се запали, поради топлината на сијалицата, ќе се прошири пријатен мирис кој ќе го прикрие чадот и смрдеата од цигарите.

Можете да посипате сода бикарбона на тепихот и мебелот во собата во која се пушело и по неколку часа да ги поминете со правосмукалка.

th

Додека имате пушачи во собата, нека прозорецот постојано ви биде отворен. Доколку имат апарат за прочистување на воздухот, редовно менувајте ги филтрите. И миризливите свеќи можат да го апсорбираат чадот.

Одличен непријател против мирисот на цигарите е и кората од цитрус. Оставете кора од неколку цитруси на место каде што се пушело неколку дена. Кога ќе ја отстраните кората, ќе се отстрани и миризбата.

Искористете неколку филтер ќесички мелено кафе и ставете ги во собата во која се пуши. Меленото кафе е моќен апсорбирач на мириси. Искористете го тоа.

cigar-tobacco-smoking

Comments are closed.