Живеат во контејнер, не им следува социјална помош

Ленче Стојановска со мажот веќе шест години нема свој дом. Се што имале, загубиле во конфликтот, а родбината по судскиот пат им го одзела станот.

Capture

Иако со години живеат од човечкото милосрдие, моментално во Градско Балдовци во контејнерот од 6 м2, никогаш не добиле социјална помош бидејќи „не ја заслужувале’’.
Погледнете го прилогот на ТВ Канал ВИС.

Comments are closed.