Три денари килограм домати во Струмичко

Струмица – Струмичките земјоделци преку Сојузот на синдикати на земјоделските производители реагираат на екстремно ниските цени по кои се откупуваат доматите.

domati1

На пазарот на големо и на откупните пунктови во Струмица, килограм домати се откупува за три денари, а една гајба од 8-10 килограми се продава за 30-35 денари.

повеќе на Утрински.мк

 

Comments are closed.