Се пеeја серенади и староградски песни „Под кулите на Струмица’’

Повторно струмичката публика имаше можност да ужива во староградски песни и серенади. Осум групи се потрудија да на публиката и „заигра срцето и емоциите’’ како некогаш на синоќешниот седми Фестивал на староградски песни и серенади „Под кулите на Струмица’’ во НУЦК „Антон Панов.

protest 15.maj 144

На фестивалот настапија Распеани струмичани’’, „Распеани гевгеличани’’, „Распеани радовишани’’, Октет „Свети Ѓорги’’ од Ново Село, „Распеани валандовчани’’, ПГ „Лира“ – Неготино, ПГ „Камелија’’ – Свети Николе, Ансамбл „Серенада’’ – Виница, Делчевски еснафи „Група Ѓурѓа’’ – Делчево.

protest 15.maj 154

Покровители на фестивалот „Под кулиите на Струмица’’ се градоначалникoт и Советот на општина Струмица и Министерството за култура на РМ.

protest 15.maj 141 protest 15.maj 146 protest 15.maj 147 protest 15.maj 160 protest 15.maj 161 protest 15.maj 164 protest 15.maj 168 protest 15.maj 171 protest 15.maj 175 protest 15.maj 176 protest 15.maj 184

11289873_991092407591057_477969870_n

Comments are closed.