И вечерва струмичани побараа оставка од Владатa

Со едноминутно молчење за одавање на почит на загинатите полицајци во Куманово со перформанс пред ТЦ „Глобал’’, струмичани и вечерва протестираа барајќи оставка од Владата.21897_780943692022211_488492975341393118_n
Носејќи транспаренти „Долу Влада’’, „Мир и правда“, „Збогум, Никола“, граѓаните маршира низ струмичките улици, градскиот парк до плоштадот „Гоце Делчев’’.
На плоштадот струмичани порачаа на премиерот Груевски дека на 17 мај ќе бидат дел од масовниот протест во Скопје каде повторно ќе побараат оставка од Владата.

10386862_780943022022278_951666307778692550_n 10389596_780942708688976_3364427948150061509_n 10421273_780942802022300_136917674254445583_n 10428607_780943225355591_2512725293069412941_n 11053486_780942995355614_4664243034636443906_n 11061654_780943285355585_2854168083347920629_n 11204913_780942925355621_8212894377609804034_n 11214095_780943005355613_6016213320136913600_n 11235436_780942805355633_8035535860083199277_n 11257190_780943745355539_330420816958954305_n 11265177_780942702022310_4647947934043953205_n 11265206_780943652022215_988153136026488332_n 11269467_780942972022283_7297090284680244371_n

Comments are closed.