И во Струмица ќе се изгасат светилките за „Часот на планетата’’

И оваа година младите волонтери на „Црвен Крст’’ Струмица ќе се приклучат во акцијата „Часот на планетата’’ во која ќе учествуваат 162 држави во светот. Светилките ќе се изгаснат  на плоштадот Гоце Делчев и во Големиот градски парк. Настанот е закажан за денеска (28 март), на плоштадот Гоце Делчев, во 20:30 часот.

11066828_940403339304303_5609889026305767020_n

„Би сакале сите заинтересирани да ни се придружат. Потребно е да понесаат со себе свеќа и да бидат облечени во бела или црвена блуза’’ – велат од Црвениот крст.

 

Comments are closed.