Во Струмица отворена ботаничка градина

Тригодишната соработка помеѓу универзитетите „Гоце Делчев“ од Штип и „Аристотел“ од Солун до крајот на овој месец ќе биде крунисана со завршувањето на вториот од двата поврзани заеднички проекта, за кои се искористени 665.000 евра, од кои најголем дел се од Европската комисија преку ИПА-програмата, а останатите од националните фондови на двете земји.

1

Проектите ги спроведуваат Шумарскиот факултет од Солун и Земјоделскиот од Штип. Со нив, освен другите придобивки, во Солун и во Струмица се отворени и ботанички градини, пренесува Дневник.

повеќе на Дневник.мк

 

Comments are closed.