Златна бубамара и за Џамбо Агушев

Струмичанецот Џамбо Агушев доби Златна бубамара за Прва труба на Македонија.

„Земав многу награди во целиот свет, но чувството е поинакво кога ќе добиеш награда дома’’ – изјави Џамбо по примањето на Златната бубамара.

Capture

Наградата Агушев ја посвети на чичко му Кочо Агушев кој некогаш бил негов учител.

„Иако не е веќе помеѓу нас, оваа признание го посветувам на мојот чичко, мојот учител и најдобриот трубач’’ – рече Џамбо Агушев.

Comments are closed.