Хуманитарната помош од Црвен крст дистрибуирана во Струмица

Црвениот крст на Република Македонија денеска дистрибуираше хуманитарна помош во поплавените подрачја во Битола, Прилеп, Штип, Кочани, Струмица.
Во Струмица се допремени 25 пакети со прехранбени продукти, 50 пакети со средства за хигиена, 50 пара гумени чизми и 40 ќебиња.
 10985235_1592372020978884_8862395654848303509_n
Заинтересираните правни субјекти и граѓани дополнително можат да се вклучат и со обезбедување на парична помош преку телефонските броеви коишто се ставени на располагање на ONE, T-mobile, и VIP и тоа: 075/ 070/077/143-400
Донација на средства во денари: СМЕТКА
Фондот на солидарност на Црвениот крст на Република Македонија
жиро сметка: 300000001327966
даночен број: 4030984271620
АД Комерцијална банка

Comments are closed.