Одбележана 143 – годишнината од раѓањето на Гоце Делчев

Во Струмица денеска со свеченост се одбележа 143 години од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев.

mobilnost germ. ambasada 055

За животот и делото на апостолот на македонското револуционерно движење зборуваше претседателот на Советот на општина Струмица, Јосиф Христов, додека учениците од Домот за деца и млади „Благој Јанков Мучето’’ рецитираа револуционерна поезија.

mobilnost germ. ambasada 050

Пред споменикот на Гоце Делчев претставниците од јавните установи, политичките партии , основните и средните училишта, од Сојузот на борците положија свежо цвеќе

 mobilnost germ. ambasada 080 mobilnost germ. ambasada 079 mobilnost germ. ambasada 078 mobilnost germ. ambasada 077 mobilnost germ. ambasada 074 mobilnost germ. ambasada 073 mobilnost germ. ambasada 071 mobilnost germ. ambasada 070 mobilnost germ. ambasada 068 mobilnost germ. ambasada 066 mobilnost germ. ambasada 060 mobilnost germ. ambasada 059 mobilnost germ. ambasada 052 mobilnost germ. ambasada 053

 

Comments are closed.