Вистински борeц: Станал спортист иако нема лева рака

Лук Ериксон е роден без левата рака, и левото градно крило му е дупло помало од колку што треба. Кога ги поминал тинејџерските години, добил дијабетес тип 1, но ни тоа не го спречило да го оствари својот сон и стане спортист.

Редовно учествува на фитнес натпревари по целиот свет.

Comments are closed.