Одбележана 72-годишнината од убиството на првоборецот Герас Цунев

Денеска се навршуваат 72 години од убиството на првоборецот Герас Цунев. По тој повод, пред спомен бистата во малиот градски парк се одржа пригодна свеченост.

10923779_767278843325548_7718535472799397306_n

За животот и делото на првоборецот зборуваше Трајче Мицев, претседател на општинскиот одбор на СБМ од НОАВМ, а од името на општина Струмица свежо цвеќе пред спомен бистата положи Јосиф Христов, претседател на Советот.

10922635_767278686658897_1158156309626301171_n

Свеченоста заврши со рецитал во изведба на членовите на рецитаторската секција при домот за деца и млади „Благој Мучето“.

10474214_767278653325567_8838326506997954638_n 10868082_767278676658898_2702931658903484069_n 10923303_767278739992225_7093170738137418919_n 10943078_767278716658894_4034150984049679618_n

Comments are closed.