Вработените во општина Струмица даруваа крв

По повод новогодишно – божиќните празници, во Службата за трансфузиона медицина денеска се органираше крводарителска акција за вработените во општина Струмица.
klara patarova 002 (Copy)
Собрани се  35 крвни едници, а општинската администрација својата хуманост ја покажа по 16 пат.
„Одзивот е повеќе од задоволителен, и секогаш кога се организираат вакви акции, целата општинска администрација е тука за да дарува крв. Чувството да се дарува крв не може да се опише, треба секој да проба. Кога знаеш дека со секоја подарена капка крв спасуваш на некој живот,  тоа е нешто што не се опишува со зборови’’ –  рече Марија Гарванлиева, вработена во општина Струмица.
klara patarova 004 (Copy) klara patarova 007 (Copy)
Оваа акција е традиционална и се одржува во организација на Основната организација на Црвениот Крст при општина Струмица во соработка со Црвениот Крст на Струмица и Службата за трансфузиона медицина.

Comments are closed.