П р о г р а м а – Струмички карневал 2015

18.02. (среда) 2015 год:
– Детски маскенбал 18 – 20 часот – ресторан „St. George“

19.02. (четврток) 2015 год:

– Објавување на резултатите од конкурсот за најдобри остварувања на тема карневал – Матична библиотека „Благој Мучето“ – Струмица

– Изложба на фотографии од карневалот 2014 година – Центар за култура – Струмица 19 ,00 ч.

1460982_737995886218927_1568854511_n

– Традиционален Концерт под маски на музичкото училиште „Боро Џони“ – Струмица – Центар за култура Струмица – 20.00 ч.

– 20.02. (петок) 2015 година:

– Свечено отварање на Струмичкиот карневал – 2015, Маскенбал со избор на принц и принцеза на карневалот – Хотел Сириус – 20,30 ч.
21.02.(сабота) 2015 година:

– Прием за претставници на карневалските групи и ВИП гостите – Дом на АРМ – 17 ч.

– Интернационална карневалска поворка – булевар Маршал Тито , плоштад Гоце Делчев – 18,30

1978796_737995996218916_484726853_n

– Carnival party – Карневалско дружење на гостите од странство со претставниците на карневалските групи од Струмица
22.02.(недела) 2015 година:

– Традиционален Детски карневал по повод „Прочка“ ул. „Благој Мучето“ и плоштад „Гоце Делчев“ – 11,00 ч

1534292_737995936218922_1506120236_n

23.02.(понеделник) 2015 година,

-Прес конференција. Објавување на резултатите за најуспешните маски од
Интернационалната карневалска вечер – Центар за култура – 12,00

Comments are closed.