Основците со приредба го прославија доаѓањето на Новата година

Учениците од сите основни училишта од Струмица заеднички приредија новогодишна приредба за родителите и пријателите. Приредбата се одржа вчера во Домот на АРМ, а ја одбележи богата културно – уметничка програма и фолкорен настап на „Ансамбл тримери’’.


Новогодшната свеченост е организирана од страна на Домот за деца и млади „Благој Јанков Мучето’’.

Comments are closed.