Наставнички од ООУ „Сандо Масев’’ победија на „Наставниците на сцена’’

За изведба на песната „Rolling in the river”, наставничките од ООУ „Сандо Масев’’ од Струмица освоји прва награда на вечершната манифестација „Наставниците на сцена’’.

За победата, оваа основно училиште ќе добије новчана награда која ќе биде наменета за потребите на училиштето.
„Наставници на сцена’’ е проектот кој прв пат вечерва се одржа во Струмица по повод празникот Свети петнаесет тивериополкси свештеномаченици.

Настанот има за цел афирмирање на настаниците од основните училишта во една поинаква улога од она во која до сега ги учениците навикнале.

Проектот „Наставници на сцена’’ е подржан од градоначалникот Зоран Заев и Советот на општина Струмица.

Comments are closed.