Ицо Панов, единствениот уличен свирач во Струмица

Ицо Панов од село Бориево со својата гитара прошетал низ многуте македонски градови и Европа. Во емисијата „Шанк’’, тој изјави дека свирењето на улица најмногу го исполнува со радост.

„Имаш некоја слобода, си свиркаш што умееш и знаеш, и луѓето ти дават пари од срце’’ – вели тој.

Приказната за уличниот свирач кој со месеци повторно  ги развеселува струмичани на градското корзо, слушнете ја во емисијата „Шанк’’.

Comments are closed.