„Црногорец во кревет’’ се претстави и на струмичани

Една од најгледаните претстави во бившите југословенски држави, двочасовната комедија „Црногорец во кревет’’ синоќа беше изведена и пред струмичката публика.

Гостувајќи во театарот на НУЦК ,,Антон Панов”, „Црногорец во кревет’’ успеа да ја насмее публиката прикажувајќи разни стереотипи за Црногорците, нивните обичаи и мани.


Улогите на сопружниците во патријархален брак ги играа глумците Пеџа Шушкавчевиќ и Лала Новаковиќ

Comments are closed.