ТППЕ Струмица: „Богата“ недела со интервенции

Изминатата недела, според извештајот на ТППЕ Струмица, беше „богата“ со пожари. Струмичките пожарникари вкупно интервенираа дванаесет пати од кои повеќето за опожарени депонии и запалена сува трева. Меѓу интервенциите се издвојува гаснењето на ниска шума, пожарот кај моноспитовското блато како и гаснењето опожарено возило кај село Самоилово.

Comments are closed.