Започна учебната година за првачињата од Струмица

Денеска пред домот на АРМ се одржа приредба за првачињата. На приредбата имаше музика како и настап на учесниците во аудицијата „Јојо“. Годинава во основните училишта запишани се околу 550 првачиња.

„Први септември е ден за гордост, ден за среќа и ден за паметење. Први септември не е било кој и каков ден. Први септември е ден за гордост, ден за среќа и ден за паметење. Први септември е ден кога го правите најважниот чекор во животот. Денес го слушате првото ѕвонче“, рече пред присутните првоодделенци градоначалникот Зоран Заев и додаде дека сите основни и средни училишта се целосно подготвени за почетокот на учебната година.

Заев изрази загрижување за намалувањето на првоодделенци во последните пет години поради се поголемото исселување на младите од Струмица.

 

 

Comments are closed.