Никола Сарајлија ја претстави својата нова книга – „Продавач на илузии’’

„Продавач на илузии’’ е новата збирка на песни на Никола Сарајлија која вчера беше промовирана на струмичкиот плоштад, во рамките на Струмица опен фестивал.

Оваа е четврта книга на Сарајлија, инспирирана е од неговиот престој во Виена, и се состои од кратки проза – песни која завршува со хаику.

До сега, Никола Сарајлија ги има објавено хаику збирките „Промени и спомени“, „Скала од вода“, „Меѓи на сонот“ .

 

Comments are closed.