Премиерно изведена преставата „1984’’ пред струмичката публика

За прв пат на сцена на професионален театар во земјава премиерно поставено култното дело на Џорџ Орвел, „1984„.
По двомесечен макотрпен труд струмичкиот театарски ансамбл под режисерската палка на Дејана Николовска ја преставија Орлеовата слика за иднината која гази врз човекот, приказна која не опишува само  еден поранешен систем, туку  приказна  која е сублимат за сите,сегашни и идни општествени уредувања.
Двомесечниот труд на актерите струмичката публика го награди со долг аплауз. За дел од нив улогите во ова престава им биле едни од најтешките за играње.
извор: ВИС.МК

Comments are closed.