На струмичкиот плоштад група граѓани протестираa за ослободување на новинарот Кежаровски

Со лепенки на уста, со транспаренти „Засекогаш ќе молчиме, само ослободете го Кежо“, денеска група граѓани побараа слобода за новинарот Томислав Кежаровски.
 Излегоа на протест и покажаа дека молчењето во одредени случаи може да биде посилно и од зборот. Протестот беше по иницијатива на новинарот Томе Христов.
Новинарот Томислав Кежаровски е осуден на четири и пол години затвор, бидејќи пред пет години во списанието „Репортер 92“ го објавил името на загрозениот сведок „Бреза“ во случајот „Ореше“. Ваквата пресуда предизвика шок и неверување кај граѓаните, но и колегите на Кежаровски.
извор: ВИС.МК

Comments are closed.