Во градскиот парк се одржа ликовна колонија на тема „Дива сеча на шума

Во големиот градски парк во Струмица, денеска се одржа ликовна колонија на тема „Дива сеча на дрва“. Колонијата се одржа во организација на еколошкото друштво „Планетум“, а во соработка со општина Струмица, средните општински училишта „Јане Сандански“ и „Димитар Влахов“, Младинскиот совет и други невладини организации и институции.

Ликовната колонија се реализира во рамките на проектот на УСАИД за граѓанско општество, а целта е подобрување на соработката на сите заинтересирани страни за намалување на дивата сеча и зачувување на шумскиот фонд како природно богатство во регионот и на национално ниво.
Делата создадени на колонијата  пред пошироката јавност ќе бидат презентирани на 26 септември на изложбата отворена на месноста „Чам Чифлик“ над Струмица, а по повод светскиот ден на чисти планини.

Comments are closed.