Тиверија со 1-0 славеше во натреварот со Корзо

Тиверија на домашен терен беше поуспешна од екипата на Корзо со минимален резултат од 1-0.

Трите бодови за Тиверија беа добредојдени, па сега се искачени 1 место повеќе односно на 13 место со 6 освоени бодови.

Екипата на Корзо си замина дома со празне раце, па така четвртото место го ослободи за Силекс, па тие се наоѓаат на 6-тото место со 9 освоени бодови.

И покрај триуфот на Тиверија и трите бодови, сепак екипата на Тиверија се наоѓа во опасната зона на испаѓање и потребни се нови победи.

Останати резултати:

Руфеја 1-0 Скопје

Локомотива Бентоекс. 1-1 Дрита

Миравци 3-1 Зајас

11 Октомври 1-0 Борец 2009

Тиверија Партизан 1-0 Корзо

Врапчиште 1-0 Победа Јуниор

Новаци 1-0 Тетекс

Маџари Солидарност 0-3 Силекс

Comments are closed.