Струмичкиот плоштад пoкриен со моторцикли

На струмичкиот плоштад преку стотина моторцикли. Мотористи од цела Македонија се одмарат во Струмица, а потоа го продолжуваат заедничкото возење.

Овој ден со дружење тие го одбележуваат утрешниот државен празник  Независноста на Македонија. Како што рече еден од скопските моторџии, вчерашната победа на македонските кошаркари е дополнителна причина за славење.

Comments are closed.