Кривична пријава за Струмичанец кој криел монети од културно – историско наследство

СВР Струмица поднесе кривична пријава против К.М.(28) од Струмица за сторено кривично дело „присвојување добра под привремена заштита или културно наследство или природни реткости“.

На 31.05.2013 година, во Струмица, извршен е преглед над пријавениот и се пронајдени седум монети од културно историско наследство.

ВИС.МК

 

Comments are closed.